KICK-OFF BIJEENKOMST PROJECT KANSRIJK SCHAKELEN “INSCHAKELEN”

Door: Stichting SOM Op: 14 september 2020

Woensdag 30 september 2020 om 15.30 uur

 

Op een cruciaal moment in hun ontwikkeling maken leerlingen de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs. In de dagelijkse praktijk passen brugklassers zich aan het nieuwe onderwijstype aan in plaats van dat het voortgezet onderwijs zich naar hun ontwikkelbehoeften aanpast.

Het project “Kansrijk Schakelen” heeft als doel om de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen op het gebied van begrijpend lezen centraal te stellen.  Het project analyseert de impact van de onnatuurlijke knip van basis- naar voortgezet onderwijs en komt met adviezen om die knip te verkleinen en in de toekomst mogelijk te laten verdwijnen.

Op woensdag 30 september om 15.30 uur vindt de officiële kick-off van het project plaats via de online bijeenkomst “Inschakelen”.

Wil jij ook het verschil kunnen maken?

Schakel dan in en meld je aan voor deze kick-off op woensdag 30 september om 15.30 uur. 

Kick-off: woensdag 30 september om 15.30 uur

Lezing van Özcan Akyol tijdens Kick-off bijeenkomst

Tijdens de kick-off zal schrijver en columnist Özcan “Eus” Akyol, o.a. bekend van het NPO2-programma ‘De Geknipte Gast’ een lezing geven over zijn persoonlijke ervaringen met het gebrek aan kansrijk schakelen in het onderwijs. Ervaringen en de bijbehorende gevolgen die hij ook beschrijft in zijn boek ‘Eus’ en boekenweekessay ‘Generaal zonder leger’.

Deelnemers aan de kick-off worden uitgenodigd om actief mee te doen en vragen te stellen.

Bekijk de introductievideo van Özcan Akyol over zijn lezing. 

De online bijeenkomst “Inschakelen” is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, dus het staat jullie vrij om deze uitnodiging door te sturen. Aanmelden is wel verplicht. Heb je je al aangemeld n.a.v. de eerder doorgestuurde save-the-date mailing? Dan hoef je je niet nogmaals aan te melden.

https://kansrijkschakelen.nl/