Afsluiting project Kansrijk Schakelen

Door: Stichting SOM Op: 17 mei 2021

We hebben er maandenlang naar uitgekeken en ineens is daar hét moment. Hét moment om ons Project “Kansrijk Schakelen” (voorlopig) af te sluiten. Toen 12 mei 2021 nog ver weg was en wij de stille hoop hadden om ons project groots af te sluiten, wisten we niet dat corona voor de zoveelste keer spelbreker zou zijn. Na onze digitale kick off “inschakelen” hebben we nu ook een digitale afsluiting “doorschakelen”. In de tussenliggende periode hebben we hard gewerkt. Samen met collegae uit het po en vo, ouders en leerlingen hebben we leeskilometers gemaakt en hebben we close-reading verder omarmd

Resultaten

Onze resultaten willen we graag met jullie delen. De resultaten en conclusies van ons praktijkonderzoek close-reading zijn te bekijken op kansrijkschakelen.nl/resultaten.

Wij nodigen jullie van harte uit om die op een – voor jullie – geschikt moment door te lezen.

Om jullie te prikkelen, delen we enkele quotes uit onze resultaten en conclusies:

Ouders vonden het niet moeilijk en/of tijdrovend om geschikte teksten te vinden; ouders hebben close-reading als positief ervaren; docenten waren tevreden over het leerrendement/houding van hun leerlingen; close-reading kan in diverse vakken toegepast worden”.

 

Animatievideo close-reading

Vandaag presenteren we ook de animatievideo over de waarde en aanpak van (begrijpend) lezen en close-reading.

https://youtu.be/qrOmGHe0gCE

Wij willen alle betrokkenen hartelijk bedanken voor hun belangstelling, medewerking en hopen dat deze afsluiting een mooi begin mag zijn voor al diegenen, die met veel (lees) plezier en motivatie verder aan de slag willen gaan én blijven.

Hartelijke groeten,

Projectgroep “Kansrijk Schakelen”